Connect with us

Perniagaan

Niaga dropship LEBIH UNTUNG dari pemilik produk. Pelik tapi benar

Published

on

dropship

Berniaga bukan sesuatu yang pelik di zaman ini. Tidak kiralah berniaga produk sendiri atau memasarkan produk orang seperti menjadi ejen,pengedar atau dropship, ia adalah lebih mudah dari anda berniaga secara tradisional ketika zaman 90-an dahulu.Kalau dahulu, habis sahaja belajar, masing-masing akan berlumba-lumba mencari pekerjaan. Berbeza dengan sekarang, orang muda lebih memilih untuk berniaga. Pelbagai alasan yang boleh kita bincang, akan tetapi apa yang pasti berniaga di zaman ini berbeza dari zaman ibu bapa kita dahulu. Lebih mudah, lebih kurang risikonya.

Sejak dunia digital diperkenalkan, perniagaan menjadi lebih mudah. Bagi mereka yang sudah mempunyai perniagaan, dunia digital ini menjadikan perniagaan mereka lebih besar dan boleh dikatakan tanpa sempadan. Jika sebelum ini produk mereka hanya dapat didapati di kedai atau lokasi tertentu sahaja oleh orang di kawasan mereka, akan tetapi dengan mendigitalkan perniagaan mereka, produk mereka dapat di beli oleh orang-orang di seluruh dunia.

Untuk baru ingin berjinak-jinak dengan dunia perniagaan juga sudah tidak susah seperti dahulu. Jika dahulu, bila kita sebut sahaja pasal berniaga, apa yang akan kita fikir adalah kedai, lokasi, gerai atau tempat untuk berniaga. Kini perniagaan boleh diuruskan di mana-mana sahaja. Walhal, jika anda tidak mampu dan ingin bermula berniaga di rumah juga sudah tidak menjadi masalah. Hanya perlukan platform berniaga secara online seperti website, media sosial dan lain-lain web ecommerce sama ada yang percuma atau berbayar.

Sebab itulah jika kita lihat trend sekarang, peniagaan-perniagaan yang cepat berkembang dan berjaya adalah dari golongan orang muda. Ini mungkin kerana mereka ketika lebih terdedah dengan teknologi, jadi mereka lebih mudah untuk menyesuaikan diri dengan perkembangan atau trend berniaga masa kini.

Kalau hendak dibincangkan berkenaan kos / modal berniaga secara online ini, ia mungkin akan jadi perbahasan yang agak panjang. Ini kerana ia bergantung kepada keperluan sesuatu perniagaan itu sendiri. Contohnya, jika anda ada produk yang anda hasilkan sendiri tidak kiralah makanan, produk kraftangan , kosmetik atau apa sahaja produk milik anda, anda mungkin memerlukan kos-kos seperti pembinaan laman web niaga dan kos pemasaran untuk iklankan produk anda di media sosial dengan facebook, tiktok, instagram, google dan lain-lain lagi untuk memperkenalkan jenama anda pada orang ramai. Akan tetapi jika anda tidak mempunyai produk sendiri, anda boleh berniaga produk-produk orang lain dengan menjadi agen, pengedar mereka. Jika modal menjadi masalah besar untuk anda, berniaga secara dropship merupakan pilihan yang terbaik untuk anda. Ini kerana perniagaan dropship ketika ini lebih menguntung daripada anda terkejar-kejar untuk jadi pemilik produk itu sendiri. Kenapa? Jom kita bincangkan dengan lebih lanjut lagi.

dropship

Dropship

Berniaga dropship ini bahasa mudahnya adalah anda berniaga produk orang lain atau sesebuah syarikat tanpa anda perlu menyimpan barang, tanpa perlu mengeluarkan modal untuk mendapatkan stok, dan tidak perlu buat penghantaran kepada pelanggan anda. Ia seolah-olah anda adalah orang tengah yang memasarkan produk syarikat itu. Hanya bermodalkan telefon bimbit anda dan internet, anda sudah boleh berniaga dan menjana pendapatan lumayan.

Tambahan ketika era pandemik covid-19 ini, ramai yang terkesan dengan diberhentikan kerja atau diturunkan gaji, berniaga seperti ini sangat sesuai dan sangat membantu menambah ekonomi keluarga.

Jika anda ada idea yang begitu hebat sekalipun ketika era pandemik ini, ia mungkin sukar untuk direalisasikan. Ini kerana ketika mana orang ramai terkesan dengan perkerjaan yang semakin terancam dan kuasa beli yang semakin kurang ini, ia sangat berisiko untuk anda memulakan perniagaan sendiri. Modal yang dikeluarkan untuk menghasilkan produk, kos iklan dan kos-kos lain yang terlibat belum tentu anda akan dapat pulangan dalam masa yang singkat.

Akan tetapi, jika peluang ini anda ambil dengan memasarkan produk orang lain, ia sudah tentu lebih baik. Ini kerana anda bukan sahaja membantu syarikat yang sudah megeluarkan belanja besar untuk pemasaran dan lain-lain ketika ekonomi tak menentu ketika ini, malah peluang ini baik untuk anda mengembangkan ‘database’ pelanggan anda. Anda mungkin boleh memilih produk-produk yang sesuai dengan produk yang anda akan hasilkan nanti. Jadi senarai pelanggan sedia ada yang anda kumpul ketika ini boleh digunakan di masa hadapan. Bijak bukan? Sudahlah tidak mengeluarkan modal besar untuk berniaga dan iklankan produk, malah boleh belajar dan pasang strategi dari pengalaman anda bersama syarikat yang anda jadi ejen itu.

Kenapa dropship lebih untung dari owner produk?

Bagi mereka yang belum pernah menjadi owner produk, anda mungkin tidak faham dengan kos yang terpaksa dikeluarkan untuk membuatkan jenama anda dikenali ramai. Bukan mudah untuk buatkan orang ramai percaya dan membeli produk anda. Ia memerlukan proses penjenamaan yang panjang dan memerlukan modal yang besar.

Ramai juga yang tidak faham dan iri hati dengan pemilik produk. Kononya, jika anda dropship barang mereka dan berniaga bersungguh-sungguh, sudah tentu pemilik produk semakin untung kerana anda menjual barangan meraka. Logik dan pendapat anda itu tidak salah sama sekali.

Akan tetapi, cuba anda bayangkan. Jika anda membuat kajian 10 produk terbaik yang mendapat permintaan ramai dari 10 syarikat berbeza. Dan jika produk untuk diniagakan itu sudah ada ‘demand tinggi’ ini bermakna produk tersebut sudah melalui proses pemasaran dengan modal yang besar menyebabkan produk tersebut dikenali ramai. Kemudian, tugas anda cuma menyampaikan kepada pelanggan, atau bahasa mudahnya “orang yang mencari produk tersebut membelinya dari anda kerana anda ejen sah mereka”. Tidakkah ia lebih menguntungkan dari menjadi pemilik produk?. Mungkin dari 10 produk yang anda niagakan itu hanya 7 sahaja yang mendapat permintaan tinggi, anda masih tidak rugi apa-apa. Ini kerana 3 produk yang tidak laku itu bukan anda yang bersusah payah mengeluarkan kos iklan dan pemasarannya. Faham bukan? Bayangkanlah produk yang anda niaga itu bukan 10, tetapi 100 jenis produk. Dan setiap pemilik produk berkerja keras memasarkan produk mereka. Anda hanya buat iklan dan mereka membeli melalui anda. Sudah pasti andalah yang lebih untuk dari mereka bukan?

Persoalannya, dimanakah nak cari peluang untuk dropship?

Ini persoalan sebenarnya. Ramai yang tahu bahawa perniagaan secara dropship itu menguntungkan, tetapi nak mencari produk untuk didropship itu yang susah.

Mudah sahaja, anda hanya perlu rajin melihat di media sosial seperti facebook, instagram, tiktok dan lain-lain lagi. Setiap hari pasti ada iklan ‘sponsored’ yang dipaparkan untuk anda. Iklan-iklan tersebut anda teliti di bahagian komen, jika respond untuk membelinya itu banyak, mungkin produk itu ada demand tinggi. Jadi anda terus pm atau hubungi syarikat tersebut untuk berniaga secara dropship. Kemudian, berniagalah dan pasarkan produk tersebut pada rakan-rakan, keluarga dan orang ramai di media sosial.

Jika anda rasa itu mungkin susah kerana anda tidak pandai mencari produk-produk yang ada demand tinggi, anda mungkin boleh melihat di lubuk dropship terbaik di Malaysia iaitu : Dropship-malaysia.com . Disana anda boleh mendaftar dengan pelbagai syarikat yang menawarkan produk-produk untuk diniagakan. Anda hanya perlu mendaftar secara PERCUMA dan mula berniaga. Lebih 100 produk-produk terbaik untuk anda niagakan di sana.

Kesimpulannya, setiap susah itu ada senangnya. Ia bergantung pada bagaimana cara anda melihatnya dan mengolahnya. Sesuatu peluang itu akan jadi baik jika diuruskan dengan baik. Jadi, jangan jadikan apa sahaja alasan untuk diri anda, buatlah yang terbaik untuk diri anda. Tiada siapa dapat membantu kita, kecuali diri kita sendiri. Selamat berjaya!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

REVIEW

Alpha Series Minyak Wangi Istimewa dengan Pheromone Booster dari Bagaidikata Perfumes Malaysia

Published

on

Alpha Series

Sebut pasal minyak wangi, kami yakin minyak wangi yang bakal kami kongsi pada anda semua hari ini sangat-sangat istimewa. Alpha Series dari Bagaidikata Perfumes Malaysia ini bakal menemui peminat-peminat minyak wangi di Malaysia bermula April 2022 ini.

Minyak wangi di Malaysia pada ketika ini, rata-rata menyajikan pasaran perfume di Malaysia dengan minyak wangi yang murah-murah. Rata-rata penjual minyak wangi di Malaysia berpendapat pengguna minyak wangi lebih berminat dengan minyak wangi murah sahaja, dan tidak kisah tentang kualitinya. Berbeza dengan Bagaidikata Perfumes Malaysia, mereka lebih memilih untuk memberikan pasaran dengan minyak wangi yang berkualiti tinggi pada harga mampu milik. Ini sejajar dengan kemampuan mereka menghasilkan sendiri setiap wangian mereka dengan cara ‘handcraft’. Kemampuan ini juga membolehkan mereka menggunakan bahan-bahan yang terbaik, tidak seperti wangian lain yang dihasilkan secara oem dari kilang-kilang dari China, dan hanya letak label sahaja.

Bakal jadi fenomena baru dalam dunia minyak wangi

Secara jujurnya, setelah kami diperkenalkan dengan produk-produk dari Bagaidikata Perfumes ini, kami sangat-sangat teruja. Kerana kami sendiri dapat merasakan ‘wangian yang premium’ di dalam setiap wangian yang mereka hasilkan. Haruman-haruman yang dihasilkan juga jarang kami dapat bau pada wangian-wangian biasa di pasaran. Sangat unik dan ekslusif.

Sebab itulah kami sangat yakin, produk-produk dari Bagaidikata Perfumes ini bakal menjadi fenomena dalam dunia minyak wangi di Malaysia. Sudah pasti jika pengguna di Malaysia diajar dengan kualiti, kami pasti pengeluar-pengeluar minyak wangi lain juga bakal memfokuskan produk mereka pada kualiti dan bukan sekadar harga murah seperti yang kita lihat pada ketika ini.

Beza minyak wangi murah yang tak berkualiti dengan minyak wangi premium

Terlalu banyak perbezaan antara minyak wangi yang murah dan premium. Harga sesuatu minyak wangi itu bukanlah disebabkan jenama itu sahaja, kualiti wangian itulah merupakan faktor utama yang mempengaruhi harga sesuatu perfume yang dijual itu.

Quality bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan wangian sepeti ‘campuran wangian’ dan alkohol yang digunakan itu sering digunakan untuk membezakan kualiti sesuatu wangian itu. Minyak wangi murah biasanya menggunakan campuran yang berkualiti rendah dan ia biasanya dikesan melalui bau tengik atau mencucuk hidung. Untuk mudah anda faham, walaupun wangian dengan bau yang sama, minyak wangi murahan biasanya lebih berminyak, dan baunya mencucuk hidung. Sedangkan minyak wangi premium wangian tidak mencucuk hidung dan mudah untuk anda mengesan “notes-notes” wangian tersebut.

Kami juga ingin mengingatkan anda bahawa terlalu banyak kajian yang telah dibuat bahawa minyak wangi murahan yang menggunakan bahan sintetik boleh membahayakan kesihatan anda. Jika anda terlalu kerap menghidu bauan dari perfume murah, banyak risiko, kesan jangka masa panjang yang anda akan hadapi. Disebabkan itulah ada sesetengah peminat perfume sanggup berhabis ratusan ringgit untuk dapatkan minyak wangi yang berkualiti.

Alpha Series dari Bagaidikata Perfume Malaysia

Bagaidikata Perfumes Malaysia menghasilakn wangian premium secara ‘HANDCRAFT’

Bagaidikata Perfumes mungkin nama baru dalam pasaran minyak wangi di Malaysia. Walaupun bagaimanapun, mereka yang dibelakang tabir yang menguruskan jenama ini adalah mereka-mereka yang sudah berpengalaman dalam menimport dan mengedar minyak wangi di Malaysia terutamanya minyak wangi yang mengandungi pheromone.

Mereka sudah terlibat dengan pelbagai jenama besar yang dijual di Malaysia suatu ketika dahulu secara di belakang tabir. Dan sejak 2018, mereka mula R&D dan mengahsilkan sendiri minyak wangi mereka di Perfume Lab mereka di Seri Kembangan, Selangor.

Setelah meneliti dan menghasilkan pelbagai minyak wangi secara underground, mereka mula memasarkan secara besar-besaran di pasaran Malaysia pada Mei 2022.

Alpha Series – Siri Pertama mengandungi Pheromone

Bermula Mei 2022, Alpha Series mula dilancarkan dan cuba menerobos pasaran minyak wangi di Malaysia. Menurut mereka, sasaran mereka adalah peminat minyak wangi yang inginkan wangian yang berkualiti, memikat dan menggoda.

Alpha Series bukanlah minyak wangi biasa. Ini kerana ia mengandungi 25mg pheromone per oz bagi setiap 50ml wangian mereka. Wangian premium ini dibotolkan di dalam botol kaca yang unik dicustom khas untuk jenama mereka. Tidak seperti minyak wangi murah di pasaran ketika ini yang rata-ratanya menggunakan botol yang lebih kurang sama kerana kesemua mereka merupakan produk OEM dari kilang-kilang sama di Malaysia. Berbeza dengan Alpha Series yang di hasilkan menggunakan tangan (hancrafted). Ini adalah kerana mereka ingin menjaga kualiti setiap wangian yang mereka hasilkan.

Dijangka pada tahun 2022 ini mereka akan lancarkan 7 version di bawah Siri Alpha ini. Yang sudah ada di pasaran ketika ini adalah Alphamale V1 dan Alphafemale V1

Alpha Series Version 1 menggunakan Pheromone yang memfokuskan pada SOCIAL DOMINANCE, LOVE & RESPECT!

Alphamale V1 dan Alphafemale V1 diseimbangkan dengan pheromone yang memfokuskan pada social dominance,love & respect. Ini bermakna wangian ini memberikan kesan ketika anda bersosial dengan rakan-rakan di luar, tempat kerja, dating dan lain-lain lagi. Biasanya kesan mudah yang anda akan lihat ketika menggunakan minyak wangi ini adalah orang-orang disekeliling anda jadi lebih mudah mesra dan sukakan anda. Ini memang sangat-sangat menarik!

Pheromone perfumes Malaysia

Jika anda bandingkan Alpha Series dengan perfume yang mengandungi pheromone yang terkenal di Malaysia seperti Phero-X, Pheromances, Pherolab+, Pheromiss, Pherolins, Mystqiue Swiss dan lain-lain lagi jenama yang baru muncul akhir-akhir ini.. Saya boleh katakan ia bagai langit dan bumi!

Saya ulas kenyataan saya ini dalam bahasa yang lebih mudah iaitu, kualiti dan rasa premium yang ditawarkan oleh Alpha Series jauh lebih baik dari pheromone perfumes yang kami pernah jumpa di Malaysia. Jujur saya cakap, pheromone perfume selain dari yang saya sebutkan tadi, terutama yang baru-baru muncul sejak 3,4 tahun ini sebenarnya hanya menumpang populariti Phero-X yang sangat popular di Malaysia sejak 2005. Dari segi bahasa jualannya kita dapat tahu, yang mereka seolah-olah ‘meniru’ model perniagaan sahaja tetapi produk yang ditawarkan sangat-sangat mengecewakan.

Ini tidak berlaku pada Alpha Series with Pheromone Booster, kerana kaalau dilihat dari bungkusanya sahaja anda dapat rasa feel premium tersebut. Botol custom yang unik juga boleh dijadikan koleksi bagi peminat-peminat perfumes dan kualiti wangiannya memang TOP-NORCH!

pheromone perfumes

Alpahamale V1

Memang sesuai untuk lelaki bujang mahupun sudah berumahtangga. Pheromone perfume Alphamale V1 ini menbuatkan keyakinan diri anda meningkat 100% dan menjadikan diri anda lebih memikat, menggoda dan mempersona. Lelaki yang menggunakan Alphamale V1 sudah tentu paling menarik di kalangan lelaki lain jika dikumpulkan beramai-ramai.

copulins perfumes

Alphafemale V1

Kami boleh jamin ini adalah copulins perfumes paling wangi dan mewah yang kami pernah jumpa. Penggunaan top notes, middle notes dan bas notes yang sangat menarik meninggalkan kesan mewah yang menjadikan wanita yang menggunakannya berada pada satu level berbeza dari wanita lain. Anda mesti cuba!

Dapatkan harini kerana stok mereka sangat terhad!

Beberapa rakan kami telah terlepas peluang untuk mencuba wangian ini pada kali pertama dilancarkan secara offline, ini kerana mereka menghasilkannya pada kuantiti yang sedikit (kerana campuran menggunakan tangan oleh perfumist mereka). Pada jualan pertama secara online untuk abtch pertama kali ini, dikhabarkan hanya akan ada 500 unit sahaja. Pastikan anda dapatkan minyak wangi instimewa dengan pheromone dan copulins ini hari ini. Kami jamin anda pasti berpuas hati!

Continue Reading

Trending